Posestvo Hiša Joannes Protner spada med  večje družinske kmetije, kjer se ukvarjajo z vinogradništvom in turistično dejavnostjo. Posestvo je razdeljeno na dva dela. Boštjan Protner vodi vinogradništvo in skrbi za trženje vin pridelanih na 9 ha vinogradov, Gregor pa se ukvarja s turistično dejavnostjo, saj imajo od leta 1996 registriran vinotoč.

Joannes ProtnerKlet Joannes se nahaja samo nekaj kilometrov iz centra Maribora, kot drugega največjega mesta v Sloveniji, na Mariborski vinski cesti, s čudovitim razgledom po Dravski dolini in na hribovje Pohorja z znanim smučarskim središčem. Več kot 200 let staro vinsko klet smo leta 1999 razširili in opremili s sodobno vinarsko opremo. Stari del kleti sedaj služi kot prostor za degustacije arhivskih vin. Nekatera vina Joannes zorijo v hrastovih sodih najmanj 6 mesecev, nekatera od njih gredo na trg komaj po 2 letih (Renski rizling, Chardonnay, Modri pinot). Ostala vina zorijo v inox posodah in so na tržišču že po 6 mesecih (Sauvignon, Sivi pinot, Rumeni muškat,…).

Veliko vin Protnerjeve hiše Joannes se ponaša z medaljami na mednarodnih sejmih (Decaner 2009, 2008, 2007, Ljubljana, Gornja Radgona, Chardonnay du Mond, AWC ….). Klet Joannes je  odprta za obiskovalce skozi vse leto. Obiskovalci uživajo ob hrani in izbranih vinih.

Dostava vin po celi Sloveniji, osebno ali s hitro pošto v roku 48 ur od vašega naročila.

Posebne ponudbe: hišno vino, vinar meseca, degustacijske večerje….

Za vas in vaše goste, poslovne partnerje je klet Joannes Protner odprta vsak dan.

Posestvo Naši vinogradi:

Vodole
4 ha ilovnata tla, z nekaj laporja. 20 % naklon proti jugu in jugozahodu. Tu uspevajo: Zeleni Silvanec, Sauvignon, Beli Pinot, Sivi Pinot, Modri Pinot, Chardonnay in Rizvanec.

Šempetrska gorca
3 ha vinogradov na eminentni legi. Tla so lapornata, naklon je 45 % proti jugu. Tu uspeva Renski rizling, Rumeni Muškat in na novo Šipon.

Celestrina
2 ha 30% naklon proti jugovzhodu. Lapornata tla tu uspeva Renski rizling.

Galerija slik