No products in the cart.

No products in the cart.

O nas

Naša zgodba

Vinska tradicija od leta 1812

Hiša Joannes Protner se nahaja pet kilometrov iz centra Maribora, v smeri Malečnika  Z vinogradništvom se intenzivno ukvarjamo že dobra tri desetletja in imamo vsega skupaj 18 ha vinogradov.

Vinogradi so stari vse do 45 let in se bohotijo na treh čudovitih legah Vodole, Šempetrska gorca in Celestrina. Naša klet je najbolj poznana po vrhunskih renskih rizlingih priznanih tako doma kot v svetu, modrem pinotu in penini. Na trgu so naši renski rizlingi tako sveži kot starejši, bolj kompleksni, suhi in polsuhi. Naša klet ponuja barvito paleto belih, rdečih vin, penin in rose vina. Prav tako smo z letom 2019 pridobili Eco certifikat za del vinogradov. Nadaljnjih 6 ha je sedaj v ekološki pridelavi in s tem skušamo strmeti k novemu začetku naše obstoječe zgodbe, želimo jo nadgraditi.

Vračamo se k naravi, ki bo trti vrnila le najboljše. Verjamemo vanjo. Z mislimi smo pri izkušnjah in delu naših pradedov, saj verjamemo v tradicijo, ki se je prenašala iz roda v rod in to uspešno.

Naša družina verjame, da je v vinu resnica. V naših vinih se prepletajo zgodbe o naši zemlji in o naši družini, zgodbe o trudu, trpljenju, borbi za obstanek in zgodbe o ljubezni, ki nas  tako strastno povezuje. Verjamemo, da se ta zgodba pretaka v vsakem kozarcu našega vina. V vsakem kozarcu je del zgodbe naših prednikov, njihovih zgaranih rok in utrujenih oči. In to nam daje zagon, ki ga prenašamo na svoje otroke.

Joannes est nomen eius

Hiša Joannes Protner

Zakaj Hiša Joannes Protner?

Smo peta generacija,  ki živi z naravo, z vinogradi. Renski rizling se pretaka »po naših žilah«.

Zakaj ekološko?

Zdrava, kvalitetna in 100% naravi prijazna pridelava grozdja in vina. Ljudje bi morali bolj posegati po takšnih vinih.

Zakaj Maribor?

Maribor je prelepo mesto z bogato kulturo in zgodovino. Nahaja se 11 km od Avstrijske meje. Je sončna vinorodna pokrajina. Z bogato vinsko tradicijo, najstarejša trta na svetu, katera je zabeležena v Guinessovi knjigi rekordov – Žametna Črnina. Natančneje 11km od avstrijske meje, 45 min od Graza, 1,5h od Zagreba, 4h od Budimpešte

d

1812

Začetek poti

Vinska klet na Vodolah

1918

Širitev kmetije

Prvi vinograd

d

2013

Širitev vinograda

Vodole - širitev vinogradov

2016

Ekološka predelava

Začetek ekološke predelave

d

2019

Vinotoč Hiša Joannes Protner

Hiša Joannes Protner

2019

Pridobljen certifikat

Certifikat eko

Klet Joannes

Kje se nahajamo

Klet Joannes Protner  se nahaja samo nekaj kilometrov iz centra mesta Maribor, na mariborski vinski cesti s čudovitim razgledom po dravski dolini in na hribovje Pohorja z znanim smučarskim središčem. Več kot 200 let staro vinsko klet smo leta 1999 razširili. Stari del kleti sedaj služi kot prostor za degustacije in hrambo arhivskih vin. Nekatera vina zorijo v hrastovih sodih najmanj 6 mesecev, nekatera od njih gredo na trg komaj po 2 letih, ostala vina zorijo v inox posodah ali v sodih iz akacije.

Spremljajte nas

Ostanimo povezani tudi na družbenih omrežjih

Ostanimo povezani

Spremljajte nas in novosti povezane z nami na naših družbenih omrežjih