![]() |
LOKACIJA: ŠTAJERSKA SLOVENIJA – SLOVENIJA LETNIK: 2006 SORTA: 100% Laški rizling VINOGRAD: Vodole (1.0 ha, nad. m. v. 340 m .),5000 trt/ha, starost 20 let, enojni guyot TLA: ilovica , lapor, naklon 15 – 20 % PRIDELEK: 50 hL/ha TRGATEV: ročno trganje TEHNOLOGIJA VINA Laški rizling fermentira v inox cisterni, ko povre polovica sladkorja se ga pretoči v 225 l hrastove sode in doda domač vinski destilat s 75 % alkohola. Zori 5 let v sodih. KOLIČINA: 1000 steklenic LASTNOSTI VINA: Alc: 17.00 vol. % / sladkor: 85.0 g/L kislina: 6.23 g/L TEMPERATURA SERVIRANJA: 10-12oC OPIS VINA: Jantarno rumene barve, vonj po karameli, v ustih polno in bogato HRANA: 60 % – 100 % čokolada, sir s plemenito modro plesnijo |